Érdekességek

Óvodába készülünk! - Ovikezdő beszoktató könyvajánló gyerekeknek és szülőknek

A nyáriszünet még javában tart, de néhány hét múlva kezdődik az óvoda. Egy új, élményekkel teli korszak indul sok kicsi életében. A szünet vége felé közeledve érdemes ráhangolódnia a szülőknek és gyereknek egyaránt a szeptemberi ovikezdére.

A gyermek új közösségbe kerül, napközben elszakad a szülőtől, be kell illeszkednie egy új szabályrendszerbe. Mind a gyerekek, mind a szülők megélhetik nehezen is az elszakadást. Nagy segítségünkre lehetnek a mesék, melyek az óvodai élet mindennapjait hozzák közelebb a kicsikhez, segítve a ráhangolódást.
Fontos szem előtt tartani, hogy gyermekünk a megmérettetésből erősebben, bátrabban fog végül kikerülni, számtalan új élménnyel és baráttal gazdagabban.
Korábbi cikkeinkben már többször írtunk a mesék fontosságáról. A szórakoztatás mellett a meseolvasással csökkenteni tudjuk a gyermekek szorongását. A közös meseolvasás, meghitt beszélgetésekhez vezethet, ahol nyugodt körülmények között meghallgathatjuk gyermekünk félelmeit, és reagálhatunk azokra.
Az óvoda kezdése nemcsak a kiscsoportosoknak nagy megmérettetés. Sok középsős is nehezebben indul neki a nyári szünet után az első ovis napnak. Hogy az óvodás élet gördülékenyebben és kevésbé fájón induljon, érdemes a nyár utolsó hónapjában egyre többször elővenni ezt a témát. Mesélhetünk nekik akár saját emlékeinkből merítve, vagy egy direkt erre a célra készült mesekönyvből. A MeseVeled kínálatában az egyik sikerkönyv az „Egy zsúfolt nap az oviban“ című mesekönyv, mely kapható fiú és lány változatban egyaránt. Története az egyik legnagyobb hazai kortárs író, Lackfi János tollából származik. Egyedi, humoros stílusa megmosolyogtatja nem csak a gyermeket, de az olvasó szülőt is. A könyv történetében és az illusztráción megjelennek az óvodai színhelyek, berendezések, játékok, helyzetek, ezáltal a gyermek már azelőtt megbarátkozik az ovival, hogy elkezdené. A történet igazán vonzóvá teszi az ovis életet, a gyermek alig várja majd a szeptembert.
Ahogy valamennyi MeseVeled mese, az „Egy zsúfolt nap az oviban“ könyv is névre szóló és személyre szabható. Jó szívvel ajánljuk minden oviba készülő gyermeknek és a szüleiknek.