Idézet gyűjtemény

„Igazából sosem növünk fel, csak megtanuljuk, hogyan kell viselkedni nyilvános helyen.”

(Bryan White)

„Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.”

(Antoine de Saint-Exupéry)

„A mese az az ábécéskönyv, amelyből a gyermek megtanul saját lelkében olvasni.”

(Bruno Bettelheim)

„A barátság a találkozásokból táplálkozik.”

(Robert Merle)

„Másokat boldoggá tenni az igazi boldogság.”

(Christopher Hoare)

„Mit jelent a szeretet? Jót akarni másnak. Ha megtöltöd vele szívedet, mások többnek látnak.”


„Óriásként, felhők közül, félszegen hajlok rád köszöntőn, köszöntelek e földön, pici idegen!”


„Egyszer nem az lesz a fontos mennyi volt életedben az éveid száma, hanem, hogy mennyi volt éveidben az élet.”


„Bármihez, amit megtehetsz vagy megálmodsz fogj hozzá! A merészségben zsenialitás, erő és varázslat rejlik.”

(Goethe)

„Tanulj a tegnapból, élj a mának és reménykedj a holnapban. A legfontosabb azonban, hogy ne hagyd abba a kérdezést.”

(Albert Einstein)

„Hagyd, hogy a mosolyod megváltoztassa a világot, de ne hagyd, hogy a világ megváltoztassa a mosolyod!”


„Az emberek arcára mosolyt fakasztani, szemükbe könnyet csalni, a legnagyszerűbb dolog a világon.”


„Találj rá arra, ami lángra lobbantja benned a szikrát, hogy a magad módján világíthasd meg a világot!”

(Oprah Winfrey)

„Tudd, hogy a gondolataiddal mindent legyőzhetsz, azokat mindig jó dolgokra használd!”


„Mikor felragyog a Nap az égen, Pajkos tündérek cikáznak a réten. Huncut mosollyal az egyik Rád kacsint, Kicsi kendőjéből csillámokat hint. Vidám kismanók szökdécselve dalolnak, …nak boldog szülinapot kívánnak.”


„Még százszor ennyi időt, kétszer ennyi boldogságot, fele annyi, de tartalmas barátot.”


„Mikor kigyúlnak a fények, pajkos tündérek zenélnek, Huncut mosollyal egy Rád kacsint, kicsi kendőjéből csillámot hint, Így adja át az üzenetet: Boldog szülinapot ……nek!”


„Névnapodon, nem kívánunk egyebet, csendes lépteidet kísérje szeretet. Szívünk szeret - ezt ne feledd, a legtöbb mit adhatunk a családi szeretet!”


„Miközben megpróbálunk mindent megtanítani Neked az életről, Te megtanítod majd nekünk, hogy miről is szól az élet.”


„Szeretnék írni Rólad, kisfiam, csillogó szép tündérmesét. Csokorba kötni reményem, vágyam és egyszer utadra szórni szét.”


„Egy olvasó ezernyi életet megél, mielőtt meghal. Az az ember, aki nem olvas, csak egyet.”


„Aranyhegynek legtetején van egy szép kis mesekert, a kis kert minden zegzuga magában szép mesét rejt.”


„A rózsa piros, az ibolya kék A cukor édes, Te pedig szép!”


„Szeretettel köszöntelek Te édes kicsi csöppség, Életedet kísérje áldás és egészség! Szüleidnek Te légy a fény, életük aranya, Mosolyod legyen napjaik csillaga!”


„Mikor megszülettél, ünnep volt az Égben, megkérték a Jóistent a Kisangyalok szépen, legyen ez a kislány szebb a százszorszépnél, ragyogjon jósága szebben az ékszernél.”


„A földön sok ember él, milliárd is megvan De az egész világon Belőled csak egy van Szeress minket, hisz mi is nagyon szeretünk Oly jó elmondani, hogy Te vagy nekünk!”


„Legyen mindig puha s halk a szavad. Neked is fáj, ugye, ha bántanak. A kezed is legyen simogató: Jóságban részesül az, aki jó.”


„Szerencse és boldogság legyen veled, S léptedet kísérje szeretet. Boldog Születésnapot Neked!”


„Egy gyermek egyedül a könyvével valahol bent a lélek titkos szobáiban saját képeket alkot, amelyek minden mást felülmúlnak. Ezekre a képekre az embereknek szüksége van. Azon a napon, amikor a gyerekek fantáziája többé már nem tudja megalkotni őket, azon a napon az emberiség szegény lesz. Minden nagy dolog, ami a világban történt, először egy ember fantáziájában történt, és hogy a holnap világa hogyan fog kinézni, nagyrészt annak a képzelőerőnek a mértékétől függ, amit azok birtokolnak, akik éppen most tanulnak meg olvasni. Ezért van szüksége a gyerekeknek könyvekre.”

(Astrid Lingren)

„Nemes szép élethez nem kellenek nagy cselekedetek. Csupán tiszta szív és sok, sok szeretet.”


„Isten ajándéka vagy te, tünemény, kis csoda, Édesanyád ragyogó arca, csengő kacaja. Pillanat mi örök és megismételhetetlen, Az élet apró pontja, hihető s hihetetlen. Szíved hangja a külvilág felé tiszta dallam, Csoda vár rád, ha a Nap simogatja majd ajkad, Ha fény szökik szemedbe, ragyogni fogsz és látod, Hogy mindenki mosolyog, szerető lesz világod. Színes babaálmod is lassan valóra válhat, Amit kívánsz megadjuk neked, nem is csak hármat. Nem apadó új örömforrása a családnak, Óvó tekintetünk hű melegsége lesz házad. Pöttöm kezed fogjuk vigyázva első lépésed, Tanítva tanulunk, megfejtve minden kérdésed. Válasz a csillogó szemed, élünk érted s veled Igaz másképp, de mi is nagyon szeretünk Téged!”


„Tarka lepke kis mese, Szállj be …. fülébe! Mondj neki sok színes mesét, Tegyed széppé kis életét. Legyen élte boldog, vidám, Mint egy színes virágos nyár.”


„Ajándékok, amelyek nem kerülnek semmibe: egy jó szót szólni, egy beteget fölvidítani, óvatosan csukni be az ajtót, apróságoknak örülni, mindenért hálásnak lenni, jó tanácsot adni, egy levél megírásával örömet szerezni, jogos panaszt nem melegíteni fel újra, nem tenni szóvá, amit a másik hibázik, a levert hangulatot nem venni komolyan, nem sértődni meg egy félresikerült szó miatt, megtalálni a dicsérő, elismerő szót a jóra, megtalálni az együtt érző szót a megalázottaknak, találni egy tréfás szót a gyerekeknek, elismerni az elkövetett helytelenséget, örülni a holnapi napnak, bizonyos dolgokra aludni egyet, mindenre rászánni a kellő időt és gondot, és mindenben, de mindenben szeretettel lenni.”


„Óriásként, felhők közül, félszegen hajlunk Rád köszöntőn, köszöntünk e földön, pici idegen!”


„Szeretni Istent s embertársat, szolgálni, tenni szívesen; irgalmat, üdvöt nyújtni másnak, dicsérni Istent szüntelen. És átkarolni gyöngédséggel ellent s barátot boldogan; szeretni nem tud minden ember, csak kiben Isten Lelke van.”


„A jó szülők gyökereket és szárnyakat adnak gyermekeiknek. Gyökereket, hogy mindig tudják, hol az otthonuk, és szárnyakat, hogy elrepülhessenek és gyakorolhassák mindazt, amit tőlük tanultak.”


„Bár mondják, múlnak a gyermekévek, nincs visszaút, Új mesék nem várnak reánk. Van mégis csillagfényű álomvilág, de azt gyermekünk álmodja tovább.”


„Kiskertemben jártam, tudod Mimi mit hallottam? Sárgarigó azt fütyülte, a tücsök meg hegedülte, a kisegér azt cincogta, ma van …. szülinapja. A csigák, sünik, katicák összegyűltek, színes virágokból csokrot kötöttek, Ezt küldik most …nak és ők is boldog szülinapot kívánnak.”


„Álmodj boldogat Álmodj szépet, Álmodj igazzá váló Meséket, Álmodj barátot, Melletted állót, Álmodj hű társat, el sose válót, Álmodj magadnak igazi otthont, Álmodj bele kivel megosztod, Álmodj táncot, mi magasba emel, Álmodj táncost, ki szívednek felel, Álmodj szárnyakat, földhöz nem kötve, Álmodj hát jövőt, álmodj szépet, Álmodj igazzá váló meséket!”


„Azért mert szerettek, jöttem a világra. S lettem új fény, csillag, szülők boldogsága. Szeressetek mindig, igaz szeretettel. A kincsetek vagyok, pici kincs, de Ember!”


„Öröm és Boldogság legyen mindig Veled, arcod mosolyogjon, ne lásson könnyeket. Erő és Egészség kísérjen utadon, Nagyon Boldog légy minden Szülinapodon!”


„Ha én írhatnám sorsod könyvét, szíved, lelked vágyát, életed örömét, oly széppé írnám, mint egy tündéri álom, a legboldogabb Te lennél ezen a világon!”


„Elindul újra a mese! Fényt porzik gyémánt szekere! Minden csillag egy kereke! Ezeregy angyal száll vele! Jön,emberek,jön,jön az égből Isten szekerén a mese! Karácsony készül,emberek! Szépek és tiszták legyetek! Súroljátok föl lelketek, csillogtassátok kedvetek, legyetek újra gyermekek hogy emberek lehessetek!”

(Wass Albert)

„Kívánhatsz ma bármit egyet adunk neked, a legdrágább anyai, apai szeretetet. Teljesítenénk neked mit szívedből szeretnél, bármit megadnánk amit csak tehetnénk!”


„Küldök egy lángocskát szívem melegéből, elviszi egy angyal, ki eljön az égből. Füledbe súgja, mit szívből kívánok, de leírom én is: Boldog karácsonyt kívánok!”


„Nem hiába szép a neved, Elfeledni nem is lehet! Arra kérlek, te se feledd Ki e pár sort írta Neked!”


„A barátságot mondhatjuk egy kertnek, melybe sok-sok kis magot elültethetsz s a szeretet lesz a kinyíló virág. Türelem, megértés, gyengéd figyelem napsütésnél jobban melegítenek, Így nem hervad a szeretet virága, s aki ültette örökké csodálja.”


„Lehet szegény, aki gazdag, s lehet gazdag a szegény, csak az fontos, milyen kincs ül bent, a szíved rejtekén. Ha megtanulsz mosolyogni, észreveszed, ami szép, rádöbbensz majd, amit te adsz, mások azt nyújtják feléd. Gyűjts magadnak igazgyöngyöt, rakj le minden szép mesét, ne hagyd, hogy a kedved rontsa buta, bántó, rossz beszéd! Ülj le néhány gondolattal, hallgasd, hogyan hegedül, mert ha veled van a lelked, soha nem vagy egyedül!”


„Adnék Neked kék eget, lángoló felleget, csillámló tengert. Adnék Neked mosolyokat, csókokat. Adnék Neked réteket, hűvös ligeteket. Adnék Neked halovány holdat, tündöklő csillagokat.”


„Kislányom, hogyan segíthetnék, hogy láss? Ültesselek a nyakamba? Most már messzebbre látsz, mint én. Látsz kettőnk helyett is. Mondd, mit látsz?”


„Legszebb ünnep a karácsony, olyan, mint egy tündérálom... Nem adnak itt semmit pénzért, csak egy kicsi szeretetért!”


„Csak telik az idő, s te egyre okosabb vagy, szemedben ott ragyog az élet, mindenhol nyomot hagy. Lépteid mentén kivirágzik a táj, érintésed nyomán elmúlik minden ami fáj. És csak telik az idő, s te vagy a legfontosabb nekem, ha rám nevetsz, ha átölelsz, veled együtt dobban a szívem. Kicsiny ujjaid nyomán, minden újraéled, benned virágzik, fejlődik, minden ami számomra az élet. És csak telik az idő, és még jobban féltelek, és még a széltől is óvlak, és még jobban szeretlek.”


„Nehéz megítélni, mi a jó és mi a rossz. Gyerekként szinte érthetetlen a felnőttek viselkedése, de ha majd te is nagy leszel talán megérted a felnőttek mit miért tesznek. Élvezd a boldog gyerekkort, amíg csak gyereknek érzed magad.”


„Repülnek az évek születésed óta, peregnek a percek, mint a homokóra. Kicsinyke voltál, nem is olyan régen, s most délceg, bátor legény néz ránk éppen. Együtt kacagunk, egymást ölelve, Huncut szemeddel vidámság kerít be. Őrizd lelkedben e pillanat égboltját, s fordulj a fény felé, ha a kedved máshol járt; lakjon a szívedben vidámság és derű, mert mindig történik valami nagyszerű!”


„Gyermek szíved még mesékben él, minden kis dobbanásra mesél. Kacagva örülj a napsugárnak, virágnak, dalnak, kismadárnak. Bú és gond fölött sikert aratsz, ha szívedben mindig kisgyermek maradsz!”


„Ha majd egyszer évek múltán a legszebb vágyad teljesül, Ifjú lelked a szép idők emlékében elmerül, Vedd kezedbe e kis könyvet, a szeretet zálogát, Meglátod, eléd varázsolja ifjúságod szép korát!”


„Lehet szegény, aki gazdag, s lehet gazdag a szegény, csak az fontos, milyen kincs ül bent, a szíved rejtekén. Ha megtanulsz mosolyogni, észreveszed, ami szép, Rádöbbensz majd, amit Te adsz, mások azt nyújtják Feléd. Gyűjts magadnak igazgyöngyöt, rakj el minden szép mesét, ne hagyd, hogy a kedved rontsa buta, bántó, rossz beszéd! Ülj le néhány gondolattal, hallgasd, hogyan hegedül, mert, ha Veled van a fejed, soha nem vagy egyedül!”


„Álmodj, amit csak akarsz, menj, ahova szeretnél, légy az, aki szeretnél, mert csak egy életed van, s csak egy lehetőséged, hogy olyan dolgokat csinálj, amit szeretnél!”

(Paulo Coelho)

„Nem hiába szép a neved, Elfeledni nem is lehet! Arra kérlek, te se feledd Ki-e pár sort írta neked!”


„Rózsás utakon vezessen az élet teljesüljön minden szép reményed. Útjaidra boldogságot hintsen, áldjon meg az Isten!”


„Áldjon meg téged az Úr, és őrizzen meg tégedet, Fordítsa az Úr az Ő orcáját rád, és adjon békét tenéked!”


„A gyerek az öröm, a reménység. Gyönge testével valami világi, ártatlan lelkében van valami égi, egész kedves valója olyan nekünk, mint a tavaszi vetés: Ígéret és gyönyörűség.”

(Gárdonyi Géza)

„Mindegy mekkora akadály áll előtted. Ha kitartó vagy nincs lehetetlen...”


„Angyalok segítsék utadat, de bármikor segítségért hívhatsz bennünket is!”


„Nincs olyan feladat amit nem lehet megoldani, együtt minden könnyebb. Mi melletted vagyunk!”


„Öt év telt el jöttöd óta, olyan vagy, mint egy kis manócska, ki ha kacag, szívem nevet, mert nincsen olyan, ki nem szeret. De ha szemed könnyek lepik, kis fejed meg gonddal telik, mire nincs is magyarázat, az nékem is tudd csoda bánat. Azt kívánom, boldog legyél, s rosszból részt te sose vegyél, legyen vidám összes napod, s oly gyönyörű a holnapod, milyet gyermek sosem látott, s híre járja nagyvilágot. És ha rád köszönt az álmos éjjel, az éj egy vásznat húzzon széjjel, hol csillagpor az aranyfesték, s ettől ragyogjon az estéd. Hold legyen az ágyacskád, puha felhő párnácskád, álmodban csak szépet láthass, feledd el mi nappal fájhat, ezt kívánom minden napra, ……… Neked szívből adja.”


„Ha majd az életben válaszúthoz érnél, a sok közt nem tudnád, hogy melyikre is térjél, álljon ott egy Tündér lépteid vigyázva, mutasson Ő utat és találj boldogságra!”


„Amikor még egész pici voltál, egy puszival jobbá tudtam tenni számodra a világot. Vagy egy kanálnyi orvossággal. Meg tudtam javítani olyasmit is, amin még a puszi sem segíthetett - ragasztóval és szalaggal, tűvel és cérnával, kapcsokkal és madzagokkal. (...)
A felnőtt dolgok meghaladják a képességeimet. Azt kívánom, bárcsak lenne olyan varázserőm, amivel helyre tehetném az ilyesmit is. De nem tehetek mást, mint hogy itt vagyok. Mindig itt leszek.”

(Pam Brown)

„Bárhova mégy, el ne feledd: a jó Isten mindig veled! Nem kell félned a sötétben, sem a bajban, sem veszélyben Éjjel-nappal vigyáz reád, Ő, szerető égi Atyád. Soha, soha el ne feledd, a jó Isten mindig veled.”


„Mikor megszületik egy várva várt gyermek, az élet dolgai értelmet nyernek. Anyaszív, apaszív dobban meg egy párban, új fénnyel ragyognak a világra hárman.”


„Nagyon friss az élmény, Alig, hogy születtem. Anyukám, apukám Írjatok helyettem. Ne sokat, csak annyit: Eggyel több a létszám, Hogyha szeretni kell, Számítsatok énrám! Azért mert szerettek Jöttem a világra, Lettem új fénycsillag, Szülők boldogsága. Szeressetek mindig Ilyen szeretettel, A kincsetek vagyok, Pici kincs, de ember!”


„Minden szív csak azért dobog, boldog legyen gyermekkorod. Teljesüljön álmod, vágyad, sose tudd meg mi a bánat!”

(Szalai Borbála)

„Ha majd az életben válaszúthoz érnél, a sok közt nem tudnád, hogy melyikre is térjél, álljon ott egy tündér, lépteid vigyázva, mutasson ő utat, és találj a boldogságra!”


„A jó szülők gyökereket és szárnyakat adnak gyermekeiknek. Gyökereket, hogy mindig tudják, hol az otthonuk, és szárnyakat, hogy elrepülhessenek, és gyakorolhassák mindazt, amit tőlük tanultak.”

(Jonas Salk)

„Gyermekként álmodtam és azt hittem úgy lesz, hittem az életben és nem fájt a szívem. Tudtam, hogy én váltom meg majd a világot, láttam a jövőmet és semmi sem bántott. ”

(Caramel)

„Nem az az igazi, akivel együtt tudsz élni, hanem az, aki nélkül nem tudsz.”


„Angyalokat kérünk Néked, Vigyázzanak éberen Téged. Szeretettel, vidámsággal, Földi-égi szép csodákkal Segítsenek utadon, Hogy életed végéig és még azon is túl Boldog legyél nagyon-nagyon!”


„Minden, amit kívánsz valóra váljon. Minden napod legyen megvalósult álom. Virágok nyíljanak szerte az utadon Ezt kívánjuk mi a szülinapodon!”


„Mikor megszülettél, ünnep volt az égen. Megkérték a Jóistent a kisangyalok szépen, legyen ez a kislány szebb a százszorszépnél, ragyogjon jósága szebben az ékszernél!”


„Isten hozott, apró kezek és apró lábacskák, édes kuncogások és mosolyok. Isten hozott egy világban, mely csak Rád várt...”


„Csak most érkeztél erre a földre, Arcodon még az angyalok könnye. Még az útra küldő szót a szíveden hordod, Te vagy a tűz, és annak a melegét szórod.”


„Álmodj boldogat, Álmodj szépet, Álmodj igazzá váló meséket!”


„Szeretettel köszöntelek te édes kicsi csöppség, Életedet kísérje áldás és egészség! Szüleidnek te légy a fény, életük aranya, Mosolyod legyen napjaik csillaga!”


„Amikor fáradtan lefekszel az ágyadra, Álommanó mosolyogva ül a válladra, Fantáziaport szór szerte a kispárnádra, Pilláid ölelkezve borulnak egymásra.”


„Az erő és az ész, hogy majd ügyes és bölcs legyél tied lehet, elég néhány év! De az úton, melyen lépdelsz, ezer kérdés mélye vár, és csak akkor érhetsz csúcsra, ha egy hegy elédbe áll!”


„Légy olyan, mint a kismadár, mely alól ha kivágják a fát, nem a mélybe zuhan, hanem a magasba száll!”


„Talán semmi sincs szebb a világon, mint találni egy embert, akinek lelkébe nyugodtan letehetjük szívünk titkait, akiben megbízunk, akinek kedves az arca, elűzi lelkünk bánatát, akinek egyszerű jelenléte elég, hogy vidámak és nagyon boldogok legyünk.”

(Hemingway)

„A gyermek állandóan szembesül a kérdéssel: - Mi leszel, ha nagy leszel? Nagy bátorságot tanúsítana, aki ilyenkor a felnőtt szemébe nézne, és azt mondaná: - Én nem leszek, hanem már vagyok valami!”

(David Elkind)

„Azért születtem e világra, hogy Anyukád legyek, s szívem minden szeretetével Téged szeresselek. Az élet tenyerén van egy kis sziget, Boldogság a neve, az legyen a Tied!”


„Új élet vár, Felejts el mindent, Mindent, ami fáj. Jövőd fényesebb, jól tudod; Mióta rájöttél, Boldog élet rád Csak barátok közt vár.”


„Akkor jó a világ, ha jó benne gyereknek lenni.”

(Véghelyi Balázs)

„Mosolyogj hát! Érted kél a nap. Mosolyogj hát, Hisz tiéd a világ!”


„A könyvet szép, de csalfa tündér lakja; Ha fölnyitod, megkapja szívedet, És fölvisz a legragyogóbb csillagra.”

(Petőfi Sándor)

„Pici keze,pici lába, egy új élet jött a világra, ünnepeljük ezt a napot, mely családjának nagy örömet adott.”


„Tudd: a világ állandó. Megváltoztathatatlan. Te megváltoztathatod, csak légy nyughatatlan.”

(Nagy Bandó András)

„Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat.”

(Albert Eistein)

„Bármerre élsz, bármerre jársz, Tiéd lehet a nagyvilág. Egy fészek van, mi haza vár, S igazán szívébe zár. Tiéd lehet sok jó barát, Hiheted ajkuk szép szavát. De aki igazán szeret, Azt mindig csak OTTHON keresd!”


„Ne add fel sohasem, azt amiben hittél, benned él a bizalom, benned él a remény. Ne hagyd, hogy elvegyék tőled álmaid, mindig harcolj, s valóra válnak álmaid!”

(Bertalan András)

„Csillagfényes álmaid váljanak valóra, Legyen ünnep lelkednek minden nap és óra. Kerülje a bánat örökre el házad, Érjen annyi öröm, mit ember csak kívánhat!”


„Felsírtál, s könnycsepp hullt mennyből a földre a hónapok csendjét kis lényed megtörte. Mamád, ki méhében néked otthon adott az élettől egy csodaszép kisleányt kapott. Mint legdrágább kincsét, magához ölelt, elfáradt, de ily szép terhet még nem viselt. Testével érezte, ahogy kis szíved dobban, s annyira szeretett, hogy nem lehet jobban. Hálás tekintetét az égnek felemelte s legszebb gondolatit mind feléd terelte. Arcok közé fonta két puha tenyerét s néked adta keble mindösszes kenyerét. Sötét volt, csak a békés csend figyelt s a léted minden kérdésre megfelelt. Egyszerre lélegzett most anya és lánya, s érezte, élte már nem volt hiába.”

(Bernát János)

„Ha a világ egy könyv lenne, minden szeretetünk nem férne el benne. De egy jókora darabot raktunk bele ebbe, így ha a fedelét kinyitod, érzed mennyi szeretet vesz körbe.”


„A gyermekkor évei azok az esztendők, amikor a szív a legérzékenyebb, leghajlékonyabb. Amit oda elültetnek, azt aligha lehet valaha is onnan kipusztítani.”


„Ma Teérted ragyognak a csillagok, Veled ünnepelnek az Angyalok. Ha meglátsz egy hullócsillagot, Kívánj valamit, ma megkapod. Amit én tudok adni, ki nem nyithatod, De újra és újra elolvashatod. Kívánok Neked csodás, vidám napot, Tortát, ajándékot, s hullócsillagot, De nem utolsó sorban, Boldog Születésnapot!”


„E napon minden érted van! A nap csiklandozó sugara, a lágy szellő, s a madarak csodás dala. Ma neked nő a virág, mely ontja csodás illatát, s neked érik a gyümölcs, ami beszívja a hajnal harmatát. Ha jő az este, s megjelennek a csillagok, hidd el, ma neked ragyognak és az égre azt írják, BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!”


„Óvó néni várt énreám, mikor ide érkeztem. Búcsúzkodni tőle nehéz, bizony nem megy oly könnyen! Mikor sírtam ki volt velem? Ki törölte könnyes szemem? Ki tanított szépre, jóra, mintha édesanyám volna? Nem várt érte köszönetet, egész szívét adta nekem! Elfeledni nem is tudom, hiszen én is szeretem! Rá gondolok, később sokszor, míg a táskát cipelem! Tudom vége a játéknak, már a komoly munka vár. De ha néha elfáradok, két karja majd visszavár!”


„Mikor megszületik egy várva várt gyermek, az élet dolgai értelmet nyernek. Anyaszív, apaszív dobban meg egy párban, új fénnyel ragyognak a világra hárman.”


„Mint fény a sötétben, Öröm az életben, Ragyogás a szívemben, Olyan vagy te énnekem Drága, keresztgyermekem. Mikor először láttalak, A szívem megszakadt Olyan boldog voltam, Kimutatni nem is tudtam. És, hogy a keresztanyád lehetek, Ez egy hatalmas tisztelet. Remélem jó keresztanyád leszek, Mindenben segítek majd neked, Mindig ott leszek melletted. Vigyázok majd rád. Ha megnősz sokat játszunk, Sokat alszol nálunk. Elviszlek majd ide-oda Uszodába, moziba, De azt biztosan ígérem, Szeretlek, és védelek, Bármi történjen...”


„Óriásként, felhők közül, félszegen hajlok rád köszöntőn, köszöntlek e földön, pici idegen!”


„Olyan jó néha angyalt lesni s angyalt lesve a csillagok közt Isten szekerét megkeresni. Ünneplőben elébe menni, mesék tavában megfürödni s mesék tavában mélyen, mélyen ezt a világot elfeledni!”


„Egy angyalt hoztam, hogy vigyázzon Rád, Fényed legyen, ha komor, sötét az éjszakád. Ha álmatlanság gyötör, altasson szelíden, Ha mindenki el is hagy, ő vigaszod legyen. Szárítsa fel könnyeid, ha bánatos a szíved, ...Ő legyen, ki enyhítheti bűnödet, vétkedet. Lelkedbe gyújtson kis szeretet lángokat, Melyeket majd Te is tovább adsz másoknak. S végül váljon benned áldássá a szeretet fénye. Hogy Te is ragyoghass mások szívébe!”


„Borulj a földre téli álom, ölelj át minden gyermeket. És mindenütt a nagyvilágon, örüljenek az emberek. Harangok tiszta zengő hangja kísérjen minden éneket, csituljon el szívek haragja, s várjuk a legszebb ünnepet.”


„Kívánunk Neked a mosolyhoz örömöt, öleléshez szeretetet, mesékhez varázslatot, az úthoz lépéseket. Keress a tanuláshoz felfedezést, bátorsághoz kalandokat, választáshoz bölcsességet, beteljesüléshez álmokat. Találj a boldogsághoz életet, melegséghez otthont, az otthonhoz egy jó helyet.”


„Vár a mosoly és a dal, maradj mindig fiatal. Soha bánat ne érjen, hozzád rossz szó ne férjen. Kicsi madár válladra vidáman repüljön, Kacagó nótát csak Neked fütyüljön. Csillogó szemedből könny sose guruljon, Lágy tavaszi szellő arcodhoz simuljon. Az igazi boldogság ne hagyjon el soha, Kísérje utadat Jézuska intő szava.”


„A gyerekek nem a tündérmesékből tudják meg, hogy a sárkányok léteznek. A gyerekek már tudják, hogy a sárkányok léteznek. A tündérmesékből azt tanulják meg, hogy le lehet őket győzni.”


„Nincsen szebb kora az emberiségnek, mint az első ifjúság évei. Azon láncok, melyek akkor köttetnek, nem szakadnak el örökké, mert nem a világban kerestünk még akkor barátokat, hanem a barátainkban leltük fel az egész világot.”

(Kölcsey Ferenc)

„Tündérek műve sok minden, mit nem is gondolnál. A régóta rossz karórád egyszer csak újra jár. És meglesz kedvenc játékod, vagy kis csengő csendül. Tudd, hogy tündér jár a közelben, nem vagy egyedül.”


„Karácsonynak ünnepére szívből azt kívánom, legyen neked ez a pár nap csodálatos álom... Ragyogja be gyertya fénye tündöklő arcodat, Kapj az ajándékok mellé sok-sok szeretetet, töltse el a szíved, lelked, egész életedet... Tárd ki karod, öleld bátran az egész világot, úgy csodáld a karácsonyfát, mint egy szép virágot... Aztán az esztendő végén, óév búcsúzóra, engedd el a rosszat, bántót, figyelj csak a jóra... Fogadd magadba a derűt, áldott örömöket, jövőre ismét jelszavad legyen a Békesség, Szeretet...”


„Tudod, az én ajándékom nem kapható boltban. Kicsi szívem szeretetét összecsomagoltam. Karácsonyig őrizgetem szívem közepében, ám addig is csöpögtetem, osztogatom szépen.”


„Egy homokszemben lásd meg a világot, egy vadvirágban a fénylő eget, egy órában az örökkévalóságot, s tartsd a tenyeredben a végtelent.”

(William Blake)

„Hozzon bármit majd neked ez az élet, én melletted leszek hogyha kéred, egy anya-egy barát a jóban vagy rosszban, ki végig kísér az úton majd téged...”


„Azért, mert szerettek, jöttél a világra, S lettél új fény, szüleid boldogsága!”


„Lassan nagylány leszel, minden percben félek, bízom, hogy a kis hajód jó vizekre téved. Leküzdöd a gonosz sárkányt, tündérekkel jársz-kelsz, tiszta, selymes folyók felett fényes hídon átkelsz.”


„A földön sok ember él, milliárd is megvan. De az egész világon Belőled csak egy van. Szeress minket, hisz mi is nagyon szeretünk, oly jó elmondani, hogy Te vagy nekünk! Nemes szép élethez nem kellenek nagy cselekedetek, csupán tiszta szív és sok-sok szeretet.”


„Ha van még valami tiszta Ezen az elveszett világon, Azt máshol nem találom, Csak a keresztlányom szemében látom”


„Most ajándékokat kapsz. Ezen a napon. A születésed napján. Sok-sok meglepetést. Sok-sok dobozban, csomagban. Ám az igazi Ajándék nem a dobozokban van, nem szép papírokkal becsomagolva. Az Ajándék másutt van. Az Ajándék, az igazi, éppen az, aki mindezeket kapja. Te magad vagy az Ajándék. Mert megszülettél. Mert csodás része lettél a világnak. Ajándéka.”


„Álmodj amit csak akarsz, menj ahová szeretnél, légy az aki szeretnél, mert csak egy életed van és csak egy lehetőséged, hogy olyan dolgokat csinálj amit szeretnél.”

(Paulo Coelho)

„Arcodon a napsugár fényes mosolya, szívedben az ifjúság örök illata. Kívánjuk, álmaid mindig elérhesd, vágyak szárnyán lelkedet magasba repíthesd. Ragyogjanak fényesen rád a csillagok, kívánunk nagyon boldog születésnapot.”


„Angyalokat kérünk Néked, Vigyázzanak éberen Téged. Szeretettel, vidámsággal, Földi-Égi szép csodákkal Segítsenek utadon, Hogy életed során, Boldog legyél nagyon-nagyon!”


„Szórd szét kincseid – a gazdagság legyél te magad. Nyűdd szét díszeid – a szépség legyél te magad. Feledd el mulatságaid – a vígság legyél te magad. Égesd el könyveid – a bölcsesség legyél te magad. Pazarold el izmaid – az erő legyél te magad. Oltsd ki lángjaid - a szerelem legyél te magad. Űzd el szánalmaid – a jóság legyél te magad. Dúld fel hiedelmeid – a hit legyél te magad. Törd át gátjaid – a világ legyél te magad. Vedd egybe életed-halálod – a teljesség legyél te magad.”

(Weöres Sándor)

„Bátrabb vagy, mint hiszed, erősebb, mint sejted, és okosabb, mint véled.”

(A.A. Milne)

„Reggel rám köszönt a fecske: Hová mész, te gyerekecske? Mondom neki: Hallod, fecske, Nem vagyok már gyerekecske, Fejszém vágtam kemény fába, Sietek az iskolába. Iskolás lesz majd belőlem, Sokat tanulhatsz majd tőlem!”


„Mint egy angyal megjelentél közöttünk ama szép napon Azóta is minden percben boldogság ül arcunkon. Életedre mit kívánnánk? Áldást a jó Istentől. minden tettre, minden jóra, mit kis eszed kiötöl. S adjon néked egészséget, nevetést is eleget, Sok barátot, boldogságot és minden más egyebet.”


„A nehéz nem azt jelenti, hogy lehetetlen. Egyszerűen azt, hogy keményen kell dolgoznod.”


„Ha majd az életben válaszúthoz érnél, a sok közt nem tudnád, hogy melyikre is térjél, álljon ott egy tündér, lépteid vigyázva, mutasson ő utat és találj a boldogságra!”


„Apró gyermek – egykor remény, álom voltál, most valóság vagy. Veled minden más lesz ezután. Oly` kicsi vagy, mint egy távoli csillag. Vágy, hogy megérintsem a világegyetem szélét. Szeretet, amely örökre elrabolja szívünket.”


„Csak most érkeztél erre a földre, Arcodon még az angyalok könnye. Még az útra küldő szavakat a szíveden hordod, Te vagy a tűz, és annak a melegét szórod.”


„Nem tudom neked adni a napot, De tudok adni egy pillanatot, Mikor megállíthatod a rohanó időt, Kiszakítva belőle minden erőt. Nem tudom a napot neked adni, Sugarával meleget árasztani, De elküldöm neked szívem melegét, Áldásként küldöm, legyen a tiéd Nem tudom a napot adni neked, De adom a szeretetemet, Ha fontos neked, kezedbe veheted, Ha megérintett, magaddal viheted. A napot neked adni nem tudom, Hiszen nincs is saját napom, De van egy kis lángom, csak neked, Amely szeretetedért tőlem egy köszönet.”


„Mindennap veled nem lehetek, De szívemet örökre ott hagyom neked. Nem foghatom két kicsi kezed, De tudd, én mindig melletted leszek...”


„Az gyermeki lélek olyan, mint egy tündér: gyémánttá változtatja a szalmaszálat is!”


„Megszületett, megérkezett de jó a legeslegújabb kis földlakó. Szeretettel köszöntünk, hahó légy üdvözölve kedves kis lakó. Embernek születtél meg hát nevess sokat utaztál hogy itt lehess. Ez a tested lesz most majd az űrhajó, hát tapasztald meg mi mindenre jó. A nap odasüt a házra, madárka száll az antennára, és a szél levelet visz körbe, de jó, hogy megjöttél a földre, hahó!”

(Kardos-Horváth János)

„Az időd véges, úgyhogy ne vesztegesd el arra, hogy valaki más életét éled! Ne engedd, hogy mások véleménye túlharsogja a saját belső hangodat! De ami a legfontosabb, legyen elég bátorságod a szívedre és a megérzéseidre hallgatni! Ők valahogy már most is tudják, mivé akarsz válni valójában.”

(Steve Jobs)

„A mese az az ábécéskönyv,amelyből a gyermek megtanul a saját lelkében olvasni!”

(Bruno Bettelheim)

„A szeretetnek melege van a természet hidegében, világossága van az élet sötétségeiben, és a szeretetnek ajkai vannak, amik mosolyognak velünk az örömben, és lecsókolják könnyeinket a fájdalomban.”


„Kívánom neked a csend szépségét, a napfény dicsőségét, a sötétség rejtelmét, a láng hatalmát, a víz és a föld higgadt erejét, a levegő édességét és a szeretetet, mely ott található minden dolgok gyökerében. Az élet csodáját kívánom neked.”

(Pam Brown)

„Ha vágyaidat megszelídíted, igába foghatod őket és sárkányokkal szánthatsz és vethetsz.”

(Weöres Sándor)

„Van egy csillag, Mi nekem ragyog, Te vagy kislányom, Kinek boldogságot adhatok!”


„Legyen szíved, mely sosem válik kővé, legyen kedved, mely sosem gyullad haragra, és legyen érintésed, mely sosem bántalmaz.”

(Charles Dickens)

„Egy gyermek élete olyan, mint egy papírlap, melyen minden arra járó nyomot hagy.”


„A gyerek feje nem edény, amit meg kell tölteni, hanem fáklya, amit lángra kell lobbantani.”

(Galileo Galilei)

„Lehet a gyermeket könyvből nevelni, de minden gyermekhez más könyv kell.”

(Thomas Gordon)

„A világ bármely részén élsz, és bárki vagy, Szeretném, hogy légy ma egy kicsit boldogabb! Kívánj igazi ünnepet, kívánj igazabb életet! Én pedig Békés, Boldog Karácsonyt kívánok Neked!”


„A nagyok semmit sem értenek meg maguktól, a gyerekek pedig belefáradnak, hogy örökös-örökké magyarázgassanak.”

(Antoine de Saint-Exupéry)

„Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.”

(Antoine de Saint-Exupéry)

„A könyvek mindig jobbak a filmeknél. Az írás egyetlen ember műve, ezért sokkal mélyrehatóbb.”


„Az Élet múlását ne vedd soha észre, a szívedben éljen szeretet és béke. A mosoly az arcodról soha el ne fogyjon, az ajtódon csakis a boldogság kopogjon. Bárhová is sodor magával az Élet, az Isteni szeretet kísérjen el Téged.”


„Nagy szárnyakat szeretnék adni neked, hogy szállj. Erőseket, mint a karvalyé, hogy a szabadság magasságában könnyű szárnyalással lebegni tudj, és siklani az élet színein át. A csendben meghallani a szelet, és minden szót, melyből mesék születnek. Nagy szárnyakat szeretnék adni neked, sűrű pelyheset, hogy megóvjon, ha elvétenéd a repted, és ha le is zuhansz, ne essen bajod. Íme hát a szárnyak, melyeket adni szeretnék neked, de nem lehet, mert csak te vagy, ki magadnak őket megteremtheted.”


„Légy olyan boldog, mint amilyen szép vagy, legyen életedben száz millió szép nap. Ne tudd meg soha mi az a bánat, kerüljön el téged minden ami fájhat. Kacagj, nevess csillogó szemekkel, ezért imádkozunk összetett kezekkel.”


„Kezdd azzal, ami fontos, azután ami lehetséges, majd hirtelen azon kapod magad, hogy azt teszed, ami lehetetlen.”


„A gyerekek azért látják a varázslatot, mert keresik.”

(Christopher Moore)

„Felsírtál, s könnycsepp hullt mennyből a földre, a hónapok csendjét kis lényed megtörte. Mamád, ki méhében néked otthont adott, az élettől egy csodaszép kisleányt kapott. Mint legdrágább kincsét, magához ölelt, elfáradt, de ily szép terhet még nem viselt. Testével érezte, ahogy kis szíved dobban, s annyira szeretett, hogy nem lehet jobban. Hálás tekintetét az égnek felemelte, s legszebb gondolatit mind feléd terelte. Arcod köré fonta két puha tenyerét, s néked adta keble mind összes kenyerét. Sötét volt, csak a békés csend figyelt, s léted minden kérdésre megfelelt. Egyszerre lélegzett most anya és lánya, s érezte, élte már nem volt hiába.”

(Bernát János)

„Mindent, amit kívánsz valóra, váljon. Minden napod legyen megvalósult álom. Virágok nyíljanak szerte az utadon Ezt kívánjuk mi a szülinapodon!”


„Ha e képre nézel mi visszanézünk rád. Emlékek szeretnénk lenni egy hosszú életen át!”


„Mikor a gyermek gőgicsél, az Isten tudja mit beszél! Csak mosolyog és integet. . . . Mit gondol? Mit mond? Mit nevet? ... S mint virággal az esti szél, az anyja vissza úgy beszél, oly lágyan és oly édesen. . . . De Őt nem érti senki sem. Hogy mit beszélnek oly sokat, apának tudni nem szabad! Az égi nyelv ez. Mély titok. Nem értik, csak az angyalok.”


„Csillagfényes álmaid váljanak valóra, legyen ünnep lelkednek minden nap és óra. Kerülje a bánat örökre el házad, érjen annyi öröm, mit ember csak kívánhat!”


„A szeretet teli bögre, belefér a két kezedbe. A szeretet fürge labda, visszadobja, aki kapja. A szeretet szivárványhíd, íve hajlik szívtől, szívig.”


„A mese játék, csoda, hit és lélek. Mosoly mindenki lelkére. A mese az gyógyír, az befele és kifele is gyógyít.”

(Csernik Szende)

„Mikor kigyúlnak a fények, pajkos tündérek zenélnek. Huncut mosollyal egy rád kacsint, kicsi kendőből csillámot hint, így adja át üzenetemet: boldog szülinapot kívánok neked!”


„A gyerekek az öröm, a reménység. Gyönge testével valami világi, ártatlan lelkében van valami égi, egész kedves valója olyan nekünk, mint a tavaszi vetés: Ígéret és gyönyörűség.”

(Gárdonyi Géza)

„A mese az az ábécéskönyv, amelyből a gyermek megtanul saját lelkében olvasni.”

(Bruno Bettelheim)

„Legyen a mai napod tündöklően ékes, Az ünnep méltósága legyen mindig fényes. Vidám lelkű angyalkák vezessenek Téged, A türelem rózsája illatozzon Néked. A szeretet virága nyiladozzon Érted, A boldogság madara énekeljen Véled. A vakító napsugár töltsön fel erővel, Születésed napja legyen tele felhőtlen jókedvvel.”


„Születésnapodon kívánunk Neked sok szépet, Legyen vidám, derűs számodra az élet! Szerencse galambja mindig feléd szálljon, Legyél boldog sokáig ezen a világon!”


„Még kicsi vagy és ártatlan, de huncutságban páratlan. Gyönyörű szép kék szemeddel vagy mindig ellenállhatatlan. Nem győzlek szeretgetni, szívemhez melengetni, rengeteget játszani veled és megfogni gyönge, pici kezed. Én vagyok a keresztanyukád, aki szeret egy életen át.”


„Legyen az életed olyan, mint egy tündér álom, ne csalódj soha ezen a világon. Ha majd az életben válaszúthoz érnél, a sok közt nem tudnád,hogy melyikre is térjél, álljon ott egy tündér, lépteid vigyázva, mutasson ő utat és találj a boldogságra.”


„Pici kezed a kezembe csúszik, Pici szíved a szívembe kúszik. Ezt a kezet elengedni nem fogom, Hisz te vagy az én angyalom. Vigyázok rád míg élek, hisz ha hagyom, hogy bajod essen az vétek! Egy keresztanya mi mást kívánhatna, Mint keresztlányát élete végéig boldognak láthassa!”


„Születésnapodra kívánom neked, Szerencse kísérje végig életed. Szerencse mellé még egyebet, Sok-sok vidám örömteli percet. Sorsod útja legyen mindig egyenes, Te pedig légy boldog és sokat nevess!”


„Ha majd egyszer valamikor Legszebb vágyad teljesül És szíved a régmúlt idők Emlékébe merül Vedd kezedbe e kis könyvet A szeretet zálogát S meglásd eléd varázsolja Ifjúságod szép korát.”


„Mikor megszületik egy várva várt gyermek, az élet dolgai értelmet nyernek. Anyaszív, Apaszív dobban meg egy párban, új fénnyel ragyognak a világra hárman.”


„A nagyszülők szeretetét felülmúlni nem lehet! Bölcsességük jóra tanít minden apró gyereket. Szeretettel pátyolgatja, van ideje játszani, felnőttnek már igazából Ő sem akar látszani. Tanult régi hibáiból, s jóvá tenni van oka, gyakorlatban érlelt tudást kap tőle az unoka. Sokan hiszik, – elkényeztet – pedig életre tanít, s nem akarja, más élje meg, rég elvesztett álmait. Így hát, amit Ők adhatnak, felülmúlni nem lehet. Kincset adnak a jövőnek: úgy hívják, hogy szeretet!”

(Aranyosi Ervin)

„A lehetetlent is szabad lesz remélni, meglátod, milyen érdekes lesz élni!”


„A baba a szerelmet erősebbé, a nappalt rövidebbé, az éjszakát hosszabbá, a pénztárcát kisebbé, az otthont boldogabbá, a ruhát gyűröttebbé, a múltat semmissé és a jövőt tartalmasabbá teszi.”


„Drága lányom, kedves lelkem, Sok gondolat van most bennem! Szeretlek, hisz ezt tudod, Sokat hallod, már unod, Egyetlen vagy a világon, Te vagy az én családom, Léted bearanyozza napjaim, Szép vagy, mint a nyíló kankalin, Ha felnősz, kérlek, ne feledd, Én mindig itt leszek veled!”


„Tündérélet, jaj, de szép, nagy. Álomnál is igazabb vagy! Tündésségben léted épül, Lelked bizony ebben szépül!”


„Ha jó a kedv, s a szív boldog, az arc nevet, mert rajtaül egy mosoly. Egy mosoly vidámságot hoz, ki a mélyben van, annak egy kis örömöt okoz.”


„Te vagy a mindenünk, hálásak vagyunk, hogy a szüleid lehetünk! Olyan legyen életed, mint a friss virág, boldogság kísérjen egy életen át! Legyél mindig vidám, dalolj, ha szól a gitár! Légy az, ami szeretnél lenni, s ne feledd, mi mindig nagyon fogunk szeretni!”


„A kincset belül keresd. Amit szemed lát, a világ ezernyi csodája. Bensődbe engedve te adsz valódi életet számára. Ezt üzenjük neked: kincs az élet, melynek legnagyobb kincse a Szeretet.”


„Elindul újra a mese! Fényt porzik gyémánt szekere! Minden csillag egy kereke! Ezeregy angyal száll vele...”


„A barátság a lelkek közötti legközelebbi kapcsolat”


„A mesék azért nyűgözik le a gyerekeket, mert a világot olyannak láttatják, amilyen az valójában: a határtalan lehetőségek birodalmának.”

(Boldizsár Ildikó)

„Ragyogj, mert szép vagy és ragyognod kell! Mert lelkedben rejtett csillag tüzel, Ragyogj, mert Isten üzenete vagy! Szebb lesz tőled a világ, s boldogabb!”


„Kívánd, hogy mindaz, amit ma éjjel gondoltál, ugyanúgy igaz legyen holnap, s holnapután. Kívánj igazi ünnepet, kívánj igazabb életet. Mi pedig békés karácsonyt kívánunk neked!”


„A jó Isten éltessen sokáig téged! Kívánunk néked megannyi szépet, Boldogságot, annyit, mint csillag az égen, Szeretetben éljél és békességben! Jóságod ragadjon át mindenki másra, Kedvességed szórd szét az egész világba, Kerüljön el mindig messzire a bánat, Szeretnénk így látni mindig csak vidámnak! Egész életedet ragyogja be a szépség, A baráti szeretet, a hűség és a féltés! Kívánjuk, hogy ne szenvedjél semmiből sem hiányt, Kerüljön el a betegség és legyél mindig vidám! S ha az élet viharában a bánat mégis megtalálna, Számíthass majd mindig a sok jó barátra! Számíthatsz ránk mindig, bármi is érjen, A jó Isten téged sokáig éltessen!”


„A szeretet az a kulcs, amely bármely szív Kincseskamráját kinyithatod. Csak rajtad múlik, Hogy mikor teszed a kulcsot a zárba!”


„Az embert nem az teszi igazi hőssé, hogy milyen erős a karja, hanem hogy milyen erős a szíve.”


„A könyvek nem csak szavakból állnak, meg vannak töltve helyekkel, melyekre ellátogathatsz, és emberekkel, akikkel találkozhatsz”


„Áldott estén, Karácsony éjen Angyalok szállnak fenn az égen, Mindenkihez be-benéznek, Mindenhova odaérnek, Áldást hoznak minden házra, Csillagot a fenyőfára. Hozzád is betértek, E mesekönyvet hozták Néked.”


„A nagy szavak nem érnek semmit, Elszállnak, mint az őszi szél, De a szeretet, ha tiszta szívből fakad, Elkíséri az embert, amíg él.”

(József Attila)

„Soha ne feledd, hogy csodák léteznek és bármire képes vagy az életben! Ha nem hiszed, olvasd el mindig ezt a mesét, hogy emlékeztessen!”


„A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta s az olvasó, aki olvassa.”


„Születésedre nagyon vártunk, De már előtte is imádtunk. A legszebb ajándékot kaptuk Veled, Boldogságot és szeretetet. Örömkönnyeink csak hulltak és hulltak, Amikor ölelő karjaink először átfogtak. Cuppanós puszik, édes ölelések, És ezerszer kimondott: Szeretünk Téged! Ígérjünk, hogy együtt bármit elérünk. Nem csak szüleid, legjobb barátaid is leszünk. Meleg ölelés vár eme karban, Mindig fordulhatsz hozzánk a bajban. Utadon végig melletted állunk, Hisz Te vagy imádott Kislányunk.”


„Álmodj boldogat, álmodj szépet Álmodj igazra váló meséket. Álmodj barátot, melletted állót Álmodj hű társat, el sose válót. Álmodj magadnak igazi otthont Álmodj bele, kivel megosztod. Álmodj táncot, mi magasba emel Álmodj táncost, ki szívednek felel. Álmodj utakat, messzi világot Álmodj szívedben nyíló virágot. Álmodj szabadot, láncot megtörve Álmodj szárnyalást, földhöz nem kötve. Álmodj hát jövőt, álmodj szépet Álmodj igazzá váló meséket...”


„Őrizd az álmot, míg élsz, legyen általad több a világ”


„Áldott estén, karácsony éjen, Angyalok szállnak fenn az égen, Mindenkihez be-benéznek, Mindenhova odaérnek, Áldást hoznak minden házra, Csillagot a fenyőfára. Hozzád is betértek, E mesekönyvet hozták Néked.”


„Lásd a világot egy homokszemben, A mennyországot egy kis virágban, Őrizd a végtelent két kezedben, Az örökkévalót egy órában.”


„Szedd a tavasz virágait Egy csokorba Össze Rózsát tégy és nefelejcset Egyet-kettőt közbe. Tekints néha a csokorba Látni fogsz a múltba Emlékezzél néha arra Ki e pár sort írta.”


„Ragyogj, mert szép vagy és ragyognod kell! Mert lelkedben rejtett csillag tüzel. Ragyogj, mert Isten üzenete vagy! Szebb lesz tőled a világ, s boldogabb.”


„A mese játék, csoda, hit és lélek. Mosoly mindenki lelkére. A mese az gyógyír, az befele és kifele is gyógyít.”


„Egy homokszemben lásd meg a világot, egy vadvirágban a fénylő eget, egy órában az örökkévalóságot, s tartsd a tenyeredben a végtelent!”


„Összeteszem két kezemet, imádkozom érted! Azt kívánom, minden jóval lásson el az élet! Teljesüljön minden vágyad, váljon mind valóra! Örömteli szép percekkel múljon minden óra! Legyen mosoly szájad szélén, ez díszítse arcod! Siker kísérje a lépted, sose vallj kudarcot! Érzéseid vezessenek, hallgass a szívedre! Legyél más szívek lakója, s ne légy számkivetve! A szeretet vezéreljen, segíts gyakran máson! Az életen járjon eszed, ne az elmúláson! Ne ítélkezz mások felett, légy inkább elnéző! Ne vedd át a mások baját, de légy együtt érző! Emeld fel az elesettet, ne hagyd lent a porban! Jó ember próbálj maradni, mindig, minden korban!”


„Tél, tavasz, nyár, ősz, folyók, ligetek, szeressétek a gyermekeimet. Te, homokos, köves, aszfaltos út, vezesd okosan a lányt, a fiút. Csókold helyettem, szél, az arcukat, fű, kő, légy párna a fejük alatt. Kínáld őket gyümölccsel, almafa, tanítsd őket csillagos éjszaka. Tanítsd, melengesd te is, drága nap, csempészd zsebükbe titkos aranyad.”


„Mikor szeretettel nézed a világot, sokkal élhetőbbnek, kedvesebbnek látod! Sokszor a kevésből, sokkal könnyebb adni, két lábbal a földön, embernek maradni! Mikor megöregszel, akkor majd megérted: Te vagy a világért, s a világ van érted! Tudsz Te emelt fővel, máshoz lehajolni, s Te vagy aki szolgál, nem a drága holmi. S hidd el téged szolgál az életben minden. Ahol szeretet van, - tudd, - ott hiány nincsen.”

(Aranyosi Ervin)

„Tortádon eggyel több gyertya ég, erre vártál már nagyon rég. Ma Veled együtt egy kis csapat örül, s Téged ugrál körös körül. A füledbe súgnak egy mondatot: Boldog Szülinapot!”


„A nap ma olyan fényesen ragyog, Ma mindenki azt suttogja: Boldog születésnapot! És azok, akik nagyon szeretnek, Sok ilyen szép napot kívánnak Neked!”


„Legyen az életed olyan mint egy tündérálom, ne csalódj soha ezen a világon. Ha majd az életben válaszúthoz érnél, a sok közt nem tudnád,hogy melyikre is térjél, álljon ott egy angyal,lépteid vigyázva, mutasson ő utat és találj a boldogságra!”


„A könyv a legnagyobb varázslat, minden csoda benne van, ami eddig volt s ami ezután lesz...”


„Valami olyasmit akartunk adni, Amit nem lehet pénzért kapni. Valamit, ami emlékül marad, Valamit, ami szívből fakad. E mesekönyv legyen az ajándék, Legyen ez egy szép emlék, S mikor olvasod olyan, Mintha Veled lennénk!”


„Valahányszor megbotlasz, kelj fel! Azután mosolyogj, és lassan, kitartóan és tévedhetetlenül, haladj tovább a törekvés útján.”


„Szeretem a napfényt Patak csobogását, Kis méh zümmögését, Madár dalolását, Lágy szellőt, virágot, Sok apró örömöt, Minden szépet és jót Istennek köszönök.”

(Varga Erzsébet)

„Amikor könyvet olvasol, a fehér papírra nyomtatott fekete betűk hirtelen megelevenednek és megszületik fejedben a saját filmed. Arcot teremtesz a szereplőknek, megrendezed a jeleneteket, hallod a hangokat, érzed a szagokat. Egy izgalmas kaland részesévé válsz, amiben a legjobb, hogy Te vagy a rendező.”


„Csillagfényes álmaid váljanak valóra, legyen ünnep lelkednek minden nap és óra. Kerülje a bánat örökre el házad, érjen annyi boldogság, mit ember csak kívánhat!”


„A lehetetlen csupán egy nagy szó, amellyel a kis emberek dobálóznak, mert számukra könnyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra. A lehetetlen nem tény. Hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás. Hanem kihívás. A lehetetlen lehetőség. A lehetetlen múló pillanat. A lehetetlen nem létezik.”


„A legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetsz, az a folyamatos rettegés attól, hogy hibázni fogsz.”

(Elbert Hubbard)

„Mikor kigyúlnak a fények, pajkos tündérek zenélnek. Huncut mosollyal egy rád kacsint, kicsi kendőből csillámot hint, s így adja át üzenetem: Boldog Születésnapot Életem!”


„Hova visz a gyerek lába? Egyenest a pocsolyába! Ki nem tapicskol így vizet, az majd rossz kedvével fizet. De ki benne vígan pancsol, annak lelke jóra hangol, nevetésre, vidámságra, derűsen néz a világra.”

(Aranyosi Ervin)

„Neved napja az alkalom, most mondjuk el Neked, hogy a Te kis családod, mennyire de mennyire szeret!”


„A nap az égen is Neked ragyog, hisz ma van a születésnapod. Rövid ez a pár sor, de benne van a lényeg, senki sem szeret úgy, mint mi szeretünk Téged”


„Legyen csodálatosabb a meséd, mint azt képzelet adta határok bármikor megengednék, és ne félj soha követni a mesédet.”


„Csillagfényes álmaid váljanak valóra, legyen ünnep lelkednek minden nap és óra. Kerülje a bánat örökre el házad, érjen annyi öröm, mit ember csak kívánhat!”


„A szeretet a mi szárnyunk, A szívünk a kertünk, Keresztelőd napján Tiszta szívből köszöntünk!”


„Minden álmunk valóra válhat, ha van bátorságunk a nyomukba eredni.”

(Walt Disney)

„Kívánok örömet, derűt, boldogságot! Otthonodba békét, kertedbe virágot. Fejed fölé napot, csillagot, tengereket. Köréd tiszta szívű, igaz embereket. Lábad alá utat, biztosan járhatót. Szívedbe éneket, magasba szárnyalót. Ajkad köré mosolyt, lélekmelengetőt. Múltat, jelent, jövőt, egyként szerethetőt. Szemedbe napsugaras szivárvány fényeket, melyek megláttatják a rejtett lényeget. Újult erőt adó, örömteli perceket. Kívánok egy áldott éltető életet!”


„Ne hallgass az emberekre, csak a szív szavára, akárki is szól utánad, ne nézz soha hátra Menj szépen a magad útján kacagva vagy sírva Hisz az ember akármit tesz az életben mégis úgy lesz ahogy meg van írva”


„Arra születtem, hogy megszeressenek, s megszeressem én is azt, akit lehet. Arra születtem, hogy boldog is legyek, s továbbadjam egyszer az életem!...”

(Adamis Anna)

„A mosoly egy görbe vonal, ami egyenesbe hozhat mindent!”


„Sose légy szomorú, jókedv vezéreljen! Kívánom, hogy sírnod csak örömödben kelljen. Mindenben a jót, s a szépet keresd, S ki megérdemli, nagyon szeresd! Versemnek lassan vége, de a lényeget megtalálod benne, Senki sem szeret úgy, mint ahogy mi szeretünk téged!”


„Élni való minden élet, Csak magadnak hű maradj Veszteség nem érhet Téged, Hogyha az leszel, ami vagy.”

(Goethe)

„A szeretet türelmes, a szeretet jóságos, A szeretet nem féltékeny, Nem kérkedik, nem gőgösködik, Nem tapintatlan, nem keresi a magáét Haragra nem gerjed, a rosszat föl nem rója, Nem örül a gonoszságnak, De együtt örül az igazsággal. Mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel, A szeretet soha el nem múlik.”


„A mese gyógyít, szórakoztat, mert örök.”

(J. J. Abrams)

„A mese olyan lelki táplálék, amely életre szóló nyomokat hagy a gyermekben.”


„Isten hozott Ölelésért nyújtózó aprócska karok, szunyókáláskor félig lehunyt kis szemek. Isten hozott apró kezek és apró lábacskák, édes kuncogások és mosolyok. Isten hozott egy világban, mely csak rád várt hatalmas szeretettel!”


„Az igazi boldogsághoz sok pénz, szép ház nem feltétel, s mi ennél több: üdvösséghez csak gyermeki tiszta szív kell!”


„Ha meg tudtad álmodni, meg is tudod tenni!”

(Walt Disney)

„Élj, mintha a Föld lenne a mennyország. Álmodj, mintha semmi sem lenne lehetetlen. Táncolj, mintha senki se látná. Szeress, mintha még soha nem bántottak volna. Énekelj, mintha senki sem hallgatna. Játssz, mintha nem lennének győztesek. Nevess, mintha senki sem hallaná. Adj, mintha lenne mindenből bőven. Dédelgesd a családod és barátaid minden nap.”

(Mark Twain)

„Csillagfényes álmaid váljanak valóra, legyen ünnep lelkednek minden nap és óra. Kerülje a bánat örökre el házad, érjen annyi öröm, mit ember csak kívánhat!”


„Annyiszor nevess, ahányszor rád néznek, Sok Szeretetet és Boldogságot adjon az élet!”


„Tanulj a tegnapból, élj a mának és reménykedj a holnapban. A legfontosabb azonban, hogy ne hagyd abba a kérdezést.”


„Szemem nyitva, arcom ragyog. Hahó világ! Hát itt vagyok! Megszülettem, hogy itt legyek, hogy jó legyek és jót tegyek. Az arcomon mosoly ragyog, amit Nektek tovább adok! Kérlek, Ti is adjátok majd tovább, hadd mosolyogjon az egész világ.”


„A mese örök.”

(Csukás István)

„Gyermekkorunk egyik legszebb pillanatai azok mikor szüleink énekeltek verset, altatót mondtak nekünk, mert nem csak élveztük és tapasztalatot kaphattunk tőlük, hanem szívüket, lelküket beleadták és ettől lett olyan szép, mint ahogy később visszagondolunk rá. Ilyenkor hiányozni kezd az az idő és végül rájövünk, hogy gyermekek vagyunk még mindig.”


„Ragyogj, mert szép vagy és ragyognod kell! Mert lelkedben rejtett csillag tüzel! Ragyogj, mert Isten üzenete vagy! Szebb lesz tőled a világ és boldogabb!”


„Milyen csodaszép ez a nap ugye te is érzed. Mosolygós az egész világ, köszöntünk mi téged. Ma éjjel majd rád találnak, csodatevő álmok, Mi addig is szeretettel boldog névnapot kívánunk.”


„Az élet nagy kérdéseire leginkább mégis a könyvekben találhatunk választ.”

(Vámos Miklós)

„Mint fény a sötétben, Ragyogás a szívemben, Olyan vagy Te énnekem. Mikor először láttalak, Szemeid rabul ejtettek, Arcod, mosolyod szívembe rejtettek. S hogy most, a keresztanyád lehetek, Ez egy hatalmas tisztelet. Remélem, mindig jó keresztanyád leszek, Mindenben segítek majd Neked. Mindig ott leszek melletted. Vigyázom minden léptedet. Játszunk, nevetünk mindig Teveled, Kirándulunk, táncolunk sok vidám perceket. Ezen kívül azt biztosan ígérem: Szeretlek és védelek”


„Álmodj, amit csak akarsz, menj, ahova szeretnél, légy az, aki szeretnél, mert csak egy életed van, s csak egy lehetőséged, hogy olyan dolgokat csinálj, amit szeretnél!”

(Paulo Coelho)

„Már több szemmel nézem Én ezt a világot, Nem csak a sajátommal; A tieiddel nézve én is felfedezem Újra a szép virágot! Kevesebb és áttörhetőbb a fal, Mely engem körülvett! Igazi örömöt találok mosolyodban, Lényedtől virágzik a lelkem! Elfelejtem, ha az élet rosszat tett: Csillogó szemeid vannak vigaszomban, Gyönyörű, keresztgyermekem!”


„Senki sem képes arra, amit a nagyszülők tesznek a kisgyerekekkel. Mintha csillagport szórnának a kicsik életére.”


„a boldogságból békességet, és a békességből boldogságot nyerünk. A kettő elválaszthatatlan.”

(Sri Chinmoy)